Kunskapsresa Hörvik 19-21 april 2024

Pris 7 900 kr.
Enkelrum 800 kr.

Ingår: helpension från middag 19.4 till lunch 21.4. Lakan och handduk. Städning. Alla transporter (färja och taxi) under kursen. Boken Bli en Fullfjädrad fågelskådare.
Ingår inte: resa till och från Hörvik, alkohol till maten

Erik Hirschfeld, författare, fågelguide och en av landets främsta fågelskådare tar emot dig i fina Villa Sharevik och ser till att du får den hjälp du behöver för att komma igång med ditt fågelskådande. Oavsett om du är nybörjare eller aldrig hållit i en kikare är du välkommen. Med liten grupp finns möjlighet att individanpassa fågelskådningen efter dina behov.

Vi bor i en fin och varsamt nyrenoverad villa alldeles intill kajen i Hörvik, med hotellstandard i rummen. Delade badrum och toalett. Vi har hela huset för oss själva och teorin sker i konferensrummet. Ett stenkast härifrån ligger naturreservatet Listers Huvud och vi kommer även besöka Hanö, vilket innebär att vi får träna på vårfåglarnas sång i skogen och sjöfåglarnas liv i havsbandet. Fågellivet här är rikt!

Busshållplats med buss som ansluter till tågen i Sölvesborg ligger rakt utanför huset. Till Hanö åker vi båt, och vi får skjuts med taxi till hamnen i Nogersund.