Våra rum och byggnader

Vår huvudbyggnad innehåller 8 rum och 22 sängplatser och vi har valt att investera i bra resårmadrasser. Rummen är fördelade på två plan, Vi har istället för stora rum satsat på två fullt utrustade gemensamma kök och vardagsrum där man kan umgås, spela spel eller njuta av havsutsikten. Dessa vardagsrum omvandlas enkelt till konferensrum utanför högsäsongen.

Köken är fullt utrustade och det finns både spisar, micro, kylar, stekspadar mm. Allt för att du som gäst ska kunna välja att stanna hemma och laga din egen mat eller besöka någon av våra fantastiska restauranger.

I två av familjerummen finns enskilda toaletter. Ett rum har såväl egen toalett som dusch. Alla rum är inredda med havs- och naturtema. Vi har valt att döpa rummen så att de speglar närheten till vattnet och den historiska kopplingen men även för att få en såväl lokal som personlig touch, såsom exempelvis Östersjön, Atlanten, Hanö samt Doris/Ingwald.

För de rum som saknar eget WC  och dusch (5 rum)  finns två gemensamma WC såväl som två WC med dusch på vardera planen. Då bygget påbörjades strax efter pandemin 2020 – 2022 så kändes det naturligt att kranar och duschar är touch free. Hållbarhet är viktigt så det mesta i huset är möbler och inredning som älskats av någon före oss. Vi har även satsat på en miljövänlig Orbital system-dusch (re-cirkulerande dusch).

Huset har en stor uteplats och terrass med utsikt över småbåtshamnen.

Maj 2024 hoppas vi kunna erbjuda ytterligare en byggnad med 4 mindre lägenheter på plan 2 som kommer att utrustas med dubbelsäng och bäddsoffa. Samtliga av dessa rum kommer att ha WC med dusch samt ett mindre kök . I denna byggnad på entréplan kommer fler gemensamma eco-duschar (orbital system) och en bastu att finnas för samtliga gäster. Här kommer också ett större rum lämpligt för t ex konferenser eller yoga/kursevenemang.

Till sommarsäsongen 2024 kommer vi också att erbjuda utedusch/uteduschar.

De olika rummen

Då Villa Sharevik är ett boende med ett fåtal rum kan vi tyvärr inte erbjuda singelrum vilket innebär att priserna för rummen är anpassade efter antalet bäddar.

Plan 1 (entreplan)

Vardagsrum (Atlanten) och fullt utrustat kök med plats för 8-10 personer

Gemensam WC samt gemensam HWC med dusch.

Rum Flipper

Familjerum i entreplan. Dubbelsäng och våningssäng finns i rummet. Rummet har egen toalett men du delar dusch med de andra rummen. Köken på båda planen är fullutrustade.

Rum Willy

Dubbelrum med utsikt över trädgården och småbåtshamnen. Som gäst delar du toalett och dusch med fyra andra rum. Köken på båda planen är fullutrustade.

Rum Nemo

Dubbelrum med utsikt över trädgården och småbåtshamnen. Rummet har egen utgång mot terrassen. Som gäst delar du toalett och dusch med fyra andra rum. Köken på båda planen är fullutrustade.

Rum Doris

Dubbelrum med utsikt över trädgården Detta rum kan kopplas ihop med Ingwald och kan därmed bli ett familjerum. Som gäst delar du toalett och dusch med fyra andra rum. Köken på båda planen är fullutrustade.

Rum Ingwald

Dubbelrum med två enkelsängar som är ”saxade”. Rummet har egen ingång från trädgården. Som gäst delar du toalett och dusch med fyra andra rum. Toalett och dusch finns inne i huset. Köken på båda planen är fullutrustade.

Plan 2

Vardagsrum (Östersjön) och fullt utrustat kök med plats för 12-14 personer

Gemensam WC samt gemensam WC med  re-cirkulerande dusch.

Rum Albertina

Familjerum på plan 2 med havsutsikt från balkongen. Dubbelsäng och våningssäng finns i rummet. Du har egen utgång till balkongen. Rummet har egen toalett men duscharna delas med 4 andra rum. Köken på båda planen är fullutrustade.

Rum Koralla

Dubbelrum på plan 2 med havsutsikt från balkongen. Egen utgång till balkongen. Som gäst delar du toalett och dusch med fyra andra rum. Köken på båda planen är fullutrustade.

Rum Mare

Dubbelrum med utsikt över trädgården och havet. Som gäst delar du toalett och duschar med fyra andra rum. Köken på båda planen är fullutrustade.

Rum Hanö

Dubbelrum med utsikt över trädgården och havet. Rummet har eget badrum. Köken på båda planen är fullutrustade.

Ytterligare en byggnad B, är på gång att utvecklas. I denna byggnad kommer det att finnas 4 st mindre lägenheter med pentry, dusch och toalett. I denna byggnad kommer fler gemensamma duschar och en bastu att finnas för samtliga gäster.

Vår tanke och förhoppning är att återskapa de byggnader som en gång fanns på denna plats då dessa byggnader var något av en knutpunkt i Hörvik/Krokås. Tyvärr har vi fått vårt bygglov för byggnad B överklagat men vi hoppas att vi inom en snar framtid ändå kan få denna byggnad på plats och i samarbete med de som bor och driver verksamhet i Hörvik/Krokås fortsätta utveckla området.